Night Owl™

Designet af Nicholai Wiig Hansen, 2016

Det stemningsfyldte lys har været designer Nicholai Wiig Hansens udgangspunkt for udviklingen af bordlampen Night Owl™. Bordlampen er uformel og ukompliceret. Den består af en kegleformet base og en stram, ovalformet skærm som ubesværet glider sammen til en enhed, hvor proportionerne er fint afbalanceret. Det organiske formsprog giver lampen et enkelt, venligt og nærmest humant udtryk. Farverne er navngivet med inspiration fra naturen: Midnight Blue efter den uendelige blå nattehimmel, der skes ved skumringstid, og Smokey White efter skyerne cremehvide nuance, der opstår når sollys spredes. Den lille bordlampe udsender et nedadrettet, varmt og hyggeligt lys. Med sin asymmetriske skærm opfattes Night Owl™ retningsbestemt, hvilket understreget af lysets ovale spredning. Skærmen kan indtage 4 forskellige, vinkelrette positioner, således den sorte ledning diskret kan forlade lampen i den ønskede retning. Night Owl™ skaber hyggelige lysrum og kan med fordel anvendes på skænken, i reolen, ved natbordet eller i vinduet.
{{ variant.shortDescription}}

midnight-blue smokey-white midnight-blue/ash smokey-white/ash

{{variant.price.formattedValue}}


Night Owl™
Night Owl™

Nicholai Wiig Hansen

Påvirkningen fra det kunstneriske barndomshjem spiller uden tvivl en stor rolle i Nicholai Wiig Hansens tilgang til formgivning. Moderen var en dygtig keramiker, og faderen var den verdensberømte maler og billedhugger Svend Wiig Hansen.

Med en indbygget nysgerrighed og en udtalt skabertrang etablerede Nicholai Wiig Hansen sit eget designstudie i en alder af blot 26 år. Her arbejder han med mange forskelligartede opgaver, som alle tager udgangspunkt i hans egne behov og præferencer.

Lyset har altid været en naturlig interesse. Betragtningerne rækker tilbage til hans opvækst, hvor det efter mørkets frembrud blev svært at se de mange malerier på væggene fra lyset i lamperne. Lyset og mørket er en del af hverdagen, og behovet for funktionelt lys er essentielt. I sin formgivning til Lightyears har han primært arbejdet med funktionen i lyset og på at skabe en æstetisk balance i proportionerne.

Nicholai Wiig Hansens' navneunivers er koncentreret om hans fascination af rovdyr. Rovdyr er smukke, men neutrale for at skjule sig, og først i angreb viser de deres fulde væsen. Lamper viser også først deres fulde væsen "i angreb", dvs. når de tændes.