Concert™

Designet af Jørn Utzon, 2005

Jørn Utzons Concert™ pendler skaber et behageligt, blændfrit lys uden at gå på kompromis med lysudbyttet. Lampen er opbygget af fire metalskærme og en parabol, der er monteret på et syrebehandlet glasophæng. Ophænget bevirker, at der udsendes et jævnt og behageligt lys mellem skærmene. Parabolen opbløder lyset og sikrer, at det ikke blænder, uanset hvilken højde pendlen placeres i. Den valgte skærmudformning synes kendetegnede for Jørn Utzon og trækker paralleller til hans største værk, operahuset i Sydney.
{{ variant.shortDescription}}

white
white

{{variant.price.formattedValue}}

Ikke på lager

Concert™
Concert™
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner






Jørn Utzon

Det handler om at åbne sig for tingenes væsen frem for at kæmpe for form og stil. Sådan lød omdrejningspunktet for Danmarks vel nok mest berømte arkitekt gennem tiderne; Jørn Utzon. Hans karriere kulminerede, da han i 1957 vandt den internationale arkitektkonkurrence om skabelsen af Operahuset i Sydney. Et på alle måder genialt gennemtænkt værk, der helt fortjent har gjort ham til et ikon for det 20. århundredes arkitektur.

I udviklingen af sit design til Lightyears arbejdede Jørn Utzon målrettet med, at lyset konstant skal medvirke til at understøtte den stemning, der er karakteristisk for rummet - hvad enten det bruges til hygge, funktion eller inspiration.

Formgivningen af hans første lampe til Lightyears trækker således tråde tilbage til Operahuset og fuldender på den måde billedet af Jørn Utzon som henholdsvis lampedesigner og arkitekt i international særklasse. Universet "Music" understøtter den musikalske fascination og interesse.