Orient Black™

Designet af Jo Hammerborg, 2015

Orient™ blev skabt af Jo Hammerborg i 1963 og relanceret af Lightyears i 2013, i én af oprindeligt fem forskellige overflader. I tæt samarbejde med Hammerborg-familien, arvingerne til Jo Hammerborgs design, lancerer Lightyears nu Orient Black™. En matsort aluminiumspendel, der er inspireret af den oprindelige sorte variant, men i en moderne fortolkning. Med den matte overflade fremstår det tidløse design mere enkelt og rent. Skærmen indtager en mere diskret rolle, mens rosentræets mørke årer træder yderligere frem. Armaturet skjuler elegant lyskilden og sikrer et behageligt lys uden blænding.
{{ variant.shortDescription}}

black
black
black

{{variant.price.formattedValue}}


Orient Black™
Orient Black™
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner


Jo Hammerborg

Johannes (Jo) Hammerborg var et udtalt idémenneske, som gennem hele sit liv igangsatte og udviklede de ting han brændte for. Han var en væsentlig drivkraft for lampeproducenten Fog & Mørup, og det var i perioden, hvor han arbejdede der som chefdesigner, at firmaet oplevede deres mest kreative og kommercielt succesfulde periode. Med en tydelig designfilosofi, stor lysteknisk indsigt og en udtalt forståelse for form, funktion og æstetik skabte han over 180 lamper, hvoraf flere har modtaget internationale priser. I 1980 gennemgik Fog & Mørup en række fusioner, og i slutningen af 90’erne stoppede produktionen af hans designs.

Efter årtier hvor hans eftertragtede lamper har været handlet hos antikvariater, blev det i 2013 igen muligt at købe en nyproduceret Jo Hammerborg lampe. Lightyears relancerede, i tæt samarbejde med Hammerborg-familien, en af hans mest berømte pendler Orient.

Jo Hammerborgs innovative bidrag til dansk lampedesign har en naturlig plads i det 21. århundrede, og Lightyears er stolte over at kunne videreføre hans smukke designarv.