Orient™

Designet af Jo Hammerborg, 1963

De elegante Orient™ pendler er formfuldendt lampedesign med godt lysudbytte i de ypperste kvalitetsmaterialer. Denne pendel blev skabt af Jo Hammerborg i 1963 og relanceret af Lightyears i 2013 - i tæt samarbejde Hammerborg familien. Det organiske formsprog forener smukt den dybe levende kobberglød med toppen i rosentræ. Lampen har 21/24 smalle, vertikale slidser i toppen af den ægte kobberskærm, som tillader lyset at slippe ud. Armaturet skjuler elegant lavenergilyskilden og sikrer et behageligt blødt lys uden blænding.
{{ variant.shortDescription}}

copper
copper

{{variant.price.formattedValue}}


Orient™
Orient™
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner
Sektioner


Jo Hammerborg

Johannes (Jo) Hammerborg var et udtalt idémenneske, som gennem hele sit liv igangsatte og udviklede de ting han brændte for. Han var en væsentlig drivkraft for lampeproducenten Fog & Mørup, og det var i perioden, hvor han arbejdede der som chefdesigner, at firmaet oplevede deres mest kreative og kommercielt succesfulde periode. Med en tydelig designfilosofi, stor lysteknisk indsigt og en udtalt forståelse for form, funktion og æstetik skabte han over 180 lamper, hvoraf flere har modtaget internationale priser. I 1980 gennemgik Fog & Mørup en række fusioner, og i slutningen af 90’erne stoppede produktionen af hans designs.

Efter årtier hvor hans eftertragtede lamper har været handlet hos antikvariater, blev det i 2013 igen muligt at købe en nyproduceret Jo Hammerborg lampe. Lightyears relancerede, i tæt samarbejde med Hammerborg-familien, en af hans mest berømte pendler Orient.

Jo Hammerborgs innovative bidrag til dansk lampedesign har en naturlig plads i det 21. århundrede, og Lightyears er stolte over at kunne videreføre hans smukke designarv. 

Projekter med Orient

NoHo

Restauration

Verandah

Restauration

Cassina showroom

Detail