Designere

Lightyears' kollektion af moderne belysning er blevet til i et tæt samarbejde med nogle af verdens mest talentfulde og visionære designere. Takket været deres mod, indsigt og professionelle gennemslagskraft er det lykkes Lightyears at præsentere et væld af bemærkelsesværdige lamper. 

Cecilie Manz

Den innovative stræben og sansen for detaljen går igen i Cecilie Manz' belysningsdesign til Lightyears. Som hun selv siger, skal nye produkter enten være innovative og nyskabende eller indeholde forbedringer for at være berettiget til opmærksomhed.

Iskos-Berlin

 

Iskos-Berlin eksperimenterer med nye teknologier og materialer for at udforske, hvordan de kan anvendes i hverdagsobjekter. Disse objekter har deres egne individuelle historier, som også er en del af et bredere narrativ om den måde, hvorpå vi interagerer og tænker med ting. Ved at lade materialerne vælge deres egen retning, at lade dem tale for sig selv, forsøger Iskos-Berlin at få denne løbende, og endeløse, historie til at tage en ny drejning.

Hans Sandgren Jakobsen

 

Lys har som bekendt betydning for hvordan møbler og rum opleves. Af samme årsag finder Hans Sandgren Jakobsen det interessant at designe belysning, som kan skabe rum og stemning. Det er altid hans mål at gøre det til en æstetisk oplevelse at betragte lamperne og at udnytte lyset fra dem. 

GamFratesi

 

GamFratesi's design finder sin kreative kraft i en fusion af tradition og fornyelse og en eksperimenterende tilgang til de valgte materialer og teknikker. Med deres tværkulturelle baggrunde trækker de således både på den klassiske danske design- og håndværkstradition og den klassiske italienske intellektuelle og konceptuelle fremgangsmåde. 

Monica Förster

 

Stærkt, enkelt og poetisk. Således kan Monica Förster's arbejde bedst beskrives. Den svenske designer er internationalt anerkendt for sin evne til at skabe moderne, funktionelt design med et poetisk twist.

Komplot Design

 

En frigjort og eksperimenterende tilgang til designprocessen kombineret med et skarpt blik for de nyeste produktionsteknikker er nøgleordene for Komplot Design. Designduoen er blandt de mest nyskabende danske designfirmaer, som har formået både at fortsætte og forny de danske designtraditioner og samtidig være på forkant med den nyeste internationale udvikling. 

Jørn Utzon

 

Det handler om at åbne sig for tingenes væsen frem for at kæmpe for form og stil. Sådan lød omdrejningspunktet for Danmarks vel nok mest berømte arkitekt gennem tiderne; Jørn Utzon. 

Morten Voss

 

Den autodidakte designer Morten Voss er en af de fineste eksponenter for den nyere generation af danske designere. Evnen til at forene former og materialer i et originalt og udfordrende design er et af hans særkender. 

KiBiSi

 

KiBiSi's grundlæggere har en fælles forkærlighed for den gode og stringente ide. En evig stræben efter at levere ærlige, seriøse og gennemtænkte produkter, som tydeligt kommunikerer den oprindelige ide. 

 

Salto & Sigsgaard

 

Naturen er benhård, når det gælder om at skabe levedygtigt ”design”. Alt overflødigt bliver sorteret fra i bestræbelserne på at sikre arternes fortsatte beståen. Det er samme krav til udvælgelse og sortering, designeren Kasper Salto og arkitekten Thomas Sigsgaard bruger som udgangspunkt for deres formgivning.

Hulger

 

En åben og legende tilgang til designprocessen kombineret med et ønske om at gøre nye teknologier mere tilgængelige er nøgleordene for den konceptdrevne designvirksomhed Hulger. 

Jo Hammerborg

 

Johannes (Jo) Hammerborg var et udtalt idémenneske, som gennem hele sit liv igangsatte og udviklede de ting han brændte for. Hans innovative bidrag til dansk lampedesign har en naturlig plads i det 21. århundrede, og Lightyears er stolte over at kunne videreføre hans smukke designarv. 

Henning Larsen

 

Henning Larsen var stifter af virksomheden Henning Larsen Architects, som fortsat er et internationalt anerkendt arkitektfirma med stærke skandinaviske rødder. Tegnestuen har altid været - og er stadig - kendetegnet ved udsyn og nysgerrighed. 

Nicholai Wiig Hansen

 

Med en indbygget nysgerrighed og en udtalt skabertrang etablerede Nicholai Wiig Hansen sit eget designstudie i en alder af blot 26 år. Her arbejder han med mange forskelligartede opgaver, som alle tager udgangspunkt i hans egne behov og præferencer.

Hidenori Kuge

 

Siden 1984 har Hidenori Kuge specialiseret sig i formgivning af belysning. Det der især har gjort ham til en bemærkelsesværdig designer, er hans kompromisløse evne til at bearbejde og målrette sin formgivning, så selve lyset til stadighed har førsteprioritet og kommer helt til sin ret.

Formfjord

 

I 2006 grundlagde Fabian Baumann og Sönke Hoof tegnestuen
Formfjord i Berlin. Fabian er en ingeniør med en designers
hjerte, mens Sönke er en designer med en ingeniørs sind.
Sammen stræber de efter at skabe produkter, der fungerer
- teknologisk, økonomisk og følelsesmæssigt.